filosofi

Nyheter

2009-05-16

Bygger nytt företag här, ursäkta röranDL IT Konsult´s filosofi

Du som kund skall inte behöva betala för något annat än kompetens och kvalitet. Dyra lyxkontor i centrala Stockholm och en armada av utvecklare som rullar tummarna mellan uppdrag är inget du borde behöva finansiera.

Hos DL IT Konsult är ärlighet A och O. Vi förbinder oss att aldrig säga ja till en orealistisk tidsplan bara för att landa ett uppdrag. Många uppdragsgivare hamnar tyvärr i fällan att de sitter med ett projekt som aldrig blir klart då konsulten som lovade att projektet skulle vara klart på en vecka bara sa så för att få uppdraget. Vi tror att det är bättre för våra kunder att vi är ärliga och att det i förlängningen är så man skapar nöjda och återkommande kunder. Låter kanske inte som raketforskning, men det är otroligt hur många it konsulter som gör precis tvärtom.

Tanken om DL IT Konsult har funnits med grundaren Daniel Liljeberg länge. Under sina yrkesverksamma år som Systemutvecklare, Spelutvecklare, Webbutvecklare, Teamleader, Scrum master mm så fick han ofta förfrågningar på externa uppdrag. När Daniel började gräva lite djupare så upptäckte han att konsultmarknaden, i hans ögon, allt för ofta inte såg till kundernas bästa. Priserna var ibland helt orealistiska när man tittade på resultatet och en del levererade system av stora välkända konsultbolag var så usla att det vred sig i magen på systemutvecklaren Daniel.

Istället för att vara en av alla de som klagar i tysthet så är Daniel van att ta saker i egna händer, så gjorde han också denna gång. Tanken var i grunden väldigt simpel. Det måste gå att kombinera tillgängliggörandet av bred, lång kompetens och kostnader som är ekonomiskt försvarbara. Svaret är, självklart går det. Minimera storhetsvansinnet och fokusera på de saker som faktiskt ger nytta för kunderna och så är man en bra bit på vägen. Daniel satte ut att skapa ett konsult bolag som faktiskt jobbar med kunderna i fokus. För även om kunderna behöver konsulternas kompetens så får man ju inte glömma bort att konsulterna behöver kunderna för att överleva också. Receptet på det hela blev att skapa en konsultbyrå som kunde ta sig an allt ifrån små enkla uppdrag till stora helhetslösningar. Hur skulle man då göra detta utan att kostnaderna och således priserna drar iväg? Jo, man skapar företaget runt en enda person. Sedan har man kopplat en armada av underkonsulter inom alla områden man kan tänka sig. Dessa rycker in när de behövs och kostar således inget när de inte jobbar åt en kund. Alla personer som fungerar som underkonsulter för DL IT Konsult är personer som ägaren och grundaren Daniel Liljeberg personligen har jobbat med eller varit involverad med tidigare. På detta sätt kan DL IT Konsult garantera dessa personers kompetenser och då individerna tidigare jobbat ihop så har de redan liknande arbetssätt. Så DL IT Konsult är i grunden en enda människa. Daniel Liljeberg, en person med lång erfarenhet av utveckling och IT relaterade frågor. Tack vare detta så betalar ni aldrig för saker i onödan. Skillnaden mellan DL IT Konsult och en stor IT konsult leverantör är inte kompetensen utan det faktum att du slipper betala för

  1. Våra flotta kontor i Stockholms innerstad
  2. En armada med medarbetare som du aldrig kommer behöva
  3. Chefens champagnerundor

Jag är alltid rak och ärlig i min kommunikation och tror att sunda affärsrelationer bygger på just ärlighet. Strävan för oss skall alltid vara att leverera kod och annat som andra lätt kan jobba vidare med. Detta kanske går lite stick i stäv med hur många andra konsulter jobbar då de kan tycka att det är en bra plan att "snärja" kunden med snurrig kod så att det måste komma tillbaka till konsulten om de vill ha mera gjort. Jag tror dock mer på att kunden skall kunna välja hur han vill jobba och med vem. Det skapar en bättre rellationer och bättre goodwill om man jobbar öppet och ärligt med fokus på kvalitet. Det har också visat sig fungera bra då kundera gärna kommer tillbaka. Jag har under mitt långa yrkesliv skaffat mig erfaranheter, kompetenser och kontakter som gör DL IT Konsult väldigt flexibelt och attraktivt för kunder. Så vare sig ni är en webbyrå som behöver förstärkning under en arbetstop, ett multinationellt företag som behöver ett nytt lagersystem, ett företag i behov av förvaltning eller någon som är i behov av total entrepenad så är DL IT Konsult företaget ni vill prata med. Slå mig en signal så pratar vi mera.
Daniel Liljeberg

Vill ni veta mera? Kontakta oss på 0708 - 80 98 93 eller info@danielliljeberg.se

Företagsinformation

Du som kund skall inte behöva betala för något annat än kompetens och kvalietet. Dyra lyxkontor i centrala Stockholm och en armada av arbetare som du aldrig kommer utnyttja är inget du borde stå för.

Läs mer om vår filosofi, hur DL IT Konsult jobbar och hur vi uppstod. DL IT Konsult's filosofi.

Adress

DL IT Konsult
Gyllenskepps väg 19
370 30 Rödeby (Strax utanför Karlskrona)

E-post

info@danielliljeberg.se

Telefon

0708 - 80 98 93

Bankgiro

Bg: 4030763

Organisations nummer

800921-3318

Momsnr

SE800921331801