projektledare

Nyheter

2009-05-16

Bygger nytt företag här, ursäkta röran

Projektledare

Visst är det skönt att bara behöva tala med en person för att få information rörande progressen och genomförandet av ett projekt istället för 25? Vi fungerar som projektledare åt er och hjälper er genomföra era projekt effektivt. Strikt traditionell projektledning eller något lite modernare, vi jobbar på det vis som passar er organisation.

Vi ger er möjligheten att ta del av vår kompetens när det gäller att leda och coacha team. Ni kanske till exempel behöver en spindel i nätet när ni anlitar många fristående konsulter eller om ni har ett eget inhouse team som ni vill ha hjälp att coacha under projektet.

Vattenfallsmodellen

Vattenfallsmodellen går ut på att man bygger ett datorsystem i strikta steg som vart och ett avslutas innan man påbörjar nästa. Typiska steg är att man börjar med kravinsamling och kravspecifikation och när dessa är på plats följer implementering av kraven, dvs programmeringen. När allt är färdigprogrammerat genomgår programmet grundliga tester för att därefter paketeras och driftsättas. Denna process liknar man ofta vid en serie av vattenfall. När man tagit sig genom ett fall (ett steg) är det väldigt svårt att gå tillbaka och göra om. Om man hittar brister i kraven under testerna, kostar det stora resurser att rätta till detta, det finns risk för att stora delar av systemet måste skrivas om för att komma tillrätta med feltänket. Dessutom är Vattenfallsmodellen okänslig mot förändringar i omvärlden som oundvikligen sker under projektets gång.

Agil systemutveckling

Agil systemutveckling innebär att man under intensiv kunddialog och inkrementell programutveckling mer parallellt och i dialog med kunden bedriver systemutveckling. Den ses ofta som en vidareutveckling av Vattenfallsmetoden. Inom agil systemutveckling finns flera metoder och tekniker, till exempel RUP och SCRUM. Hos DL IT Konsult har vi lång erfarenhet av att jobba enligt SCRUM och tycker att denna metodik även lämpar sig väl till konsultuppdrag. Kunden får en större insyn och kan vara med och påverka under resans gång på ett mycket mera effektivt sätt. I slutändan sparar man oftast både tid och pengar.

Vill ni veta mera om Agil utveckling så berättar vi gärna.

Vi har lång erfarenhet av att jobba enligt SCRUM. Behöver ni till exempel en SCRUM MASTER så kan vi erbjuda er det.

I videon nedan så får ni en snabb genomgång av hur det ser ut med projekt i SCRUM och vad en SCRUM MASTERS roll är.

Vill ni veta mera? Kontakta oss på 0708 - 80 98 93 eller info@danielliljeberg.se

Företagsinformation

Du som kund skall inte behöva betala för något annat än kompetens och kvalietet. Dyra lyxkontor i centrala Stockholm och en armada av arbetare som du aldrig kommer utnyttja är inget du borde stå för.

Läs mer om vår filosofi, hur DL IT Konsult jobbar och hur vi uppstod. DL IT Konsult's filosofi.

Adress

DL IT Konsult
Gyllenskepps väg 19
370 30 Rödeby (Strax utanför Karlskrona)

E-post

info@danielliljeberg.se

Telefon

0708 - 80 98 93

Bankgiro

Bg: 4030763

Organisations nummer

800921-3318

Momsnr

SE800921331801